''AkU InI InSaN LeMaH, kErApKaLi MeMbUtuHkAn kErEDhAaNMu, mAnA MuNgKiN uNtUk kU BeRDiRi di AtAs MukA bUmI Ini, mElAiNkAn deNGaN RaHmAn dAn RaHiM Mu'' ~@y@

tarikh untuk siapa??

12 Jun 2009
CSI team berikan saya surprise!

Terkejut
Seronok
Speechless
Terharu

Macam-macam

Thanks gurls~
love u ols..


12 Jun 2008
Ummi tempahkan mee hun goreng dengan air oren untuk rakan-rakan cikgu sesi petang. Segan juga nak menjawab bila ada yang bertanya perihal makan-makan hari Khamis.

"Hari apa hari ni?"

Heh, nak mengaku saya segan, jadi orang lain yang tolong jawabkan. Mengikut kebiasaan, cikgu-cikgu sesi petang hanya akan mengadakan makan-makan atau masak yang best-best pada hari Jumaat saja, selain hari-hari special yang lain.

Terima kasih kat ummi [psst, saya tak nak, tapi ummi nak buat jugak senyum]


12 Jun 2007
Di matrik. Pertama kali saya dapat kejutan dari sahabat-sahabat tersayang : Erma, Aimie, dan Shida. Tepat jam 12 [atau mungkin lewat seminit duasiul], mereka terpa ke bilik saya bersama kek dan kad.

Tapi yang saya tak puas hati, mereka kata saya dah agak mereka akan datang.
Betul, saya sangat tak sangka! Surprise korang menjadi sengihnampakgigi


12 Jun 2006
Hari itu adalah hari Isnin. Semalam, hari Ahad, saya pulang ke sekolah setelah cuti hujung bulan di rumah selama 2 hari. Sangka saya semua orang dalam family saya lupa tarikh hari ini. Sedih tak payah cakap, tapi saya buat macam tak ada apa-apa.

Bila dah sampai kuantan, ummi yang bertanya,

"Esokkan?"

Saya segan, tak suka bila ada yang bertanya meminta kepastian. Seolah saya ini sangat desperatexpasti

Dan ummi minta abah belikan KFC sebagai ganti kek. Kebetulan semua adik beradik turut sama hantar ke Kuantan.

Di sekolah, malam Isnin, Ammar dan Tiqah panggil saya keluar ke satu tempat. Saya tahu apa rancangan diorang, cuma apa dia belum pasti. Sebab mereka kerap menunjuk-nunjuk ke satu tempat [atas public phone]. Saya pun sekilas menjeling, tapi tetap berpura-pura tak nampak.

Sengaja, tak ada mood untuk hari itu.

Maaf kawan-kawan, sekarang saya menyesal...nangih


12 Jun 2005
Baru sangat pindah sekolah, dan peperiksaan tengah tahun baru sangat berlalu. Sedih berpisah masih kuat tertinggal. Kali ini, tarikh itu jatuh pada hari Sabtu. Dan saya sangat pasti tiada yang tahu apa erti tarikh itu. Nak gembar gemburkan? Saya malu...

Tapi hari isnin berikutnya, saya rasa sayalah yang paling bahagia.

Waktu itu kelas Bahasa Inggeris, dan tiba-tiba seorang pengawas menengah rendah bertamu ke kelas kami, seperti biasa menyerahkan surat-surat yang diterima oleh pihak sekolah. Jangan jeles, sampul-sampul surat yang berwarna warni itu semua untuk saya.

Dari siapa? Tentu saja dari mereka yang saya sangat sayangi di TAHAP Terima kasih sahabatsenyumkenyit


12 Jun 2004
Saya kurang ingat apa yang berlaku. Rasanya macam tak ada apa kelainan untuk tahun ni. Atau mungkin sedang dalam cuti sekolah.

Tapi, kad dan hadiah itu sentiasa ada hehe~


12 Jun 2003
Di tingkatan 2. Tarikh itu jatuh pada musim exam.
umm...
Pasti lah tiada siapa yang nak ingat. Saya pun kurang ingat apa yang dah jadifikir


12 Jun 2002
Pertama kali berada jauh dengan family. Sedih. Agak sedih Sekadar wish dari teman, Alhamdulillah Terima kasih semua

Kemudian saya berlari ke public phone, telefon rumah sekadar saja-saja. Mahu beritahu bila mahu pulang ke rumah. Dan abah beriya-iya mahu datang ke TAHAP pada hari esoknya. Pelik.

Esok abah datang, bawa banyak barang yang saya tak pernah kirim pun. Ada coklat, makanan-makanan, dan kad yang sangat sweet...

Lagi sweet bila semua tandatangan ada dalam tu. Suke..suke!

Oh ya, saya yang pertama jauh dari keluarga, mungkin sebab itu saya dapat keistimewaan itu kot kenyit

hehe


12 Jun 2001
Tahun UPSR. Kali ini tarikh itu disambut dengan agak mewah.

Mewah?

Biasa je kot. Cuma ummi sediakan 2 biji kek. Satu di rumah dan satu di tuisyen. Sejak itu saya mula sukakan kek vanilla =)


12 Jun 1990 - 12 Jun 2000
Untuk tempoh 10 tahun ini, saya sangat lupa apa yang dah terjadi. Rasanya saya sendiri pun belum tahu apa makna tarikh tersebut.


12 Jun 1989

1.03 am

Saya sangat menyusahkan ummi. Pagi-pagi buta sudah kejutkan ummi, paksa ummi untuk ke hospital.

Tak cukup lagi agaknya saya susahkan ummi untuk 9 bulan itu. Dan itu lah yang paling klimaks.

Mengikut sumber yang tak tahu boleh atau tidak dipercayai [kaklong dan abang ngah], mereka diminta tinggal bersama penjaga, hanya aku yang dibawa sama.

Betul-betul menyusahkan!

**********************************

Saya insaf bila melihat rentetan yang saya tulis sendiri. Sangat kejam rupanya seorang anak itu. Hanya tahu berseronok-seronok setiap kali tibanya ulangtahun keperitan ibu melahirkan.

Maafkan kakde, ummi.
Terima kasih abah atas segalanya.
Sayang ummi sangat-sangat...
Sayang abah sangat-sangat...
cium
peluk

10 sebok mengomen:

anis at: June 12, 2009 at 10:31 AM said...

happy birthdae aya ;)
May Allah bless u and all the best in ur life! :)

aya harith at: June 12, 2009 at 4:15 PM said...

thanx anis.
amin2..

NuR at: June 12, 2009 at 6:42 PM said...

happy birthday to u
happy birthday to u
happy birthday to aya
happy birthday to youuuuuuuu


amacam..
dpt dgr tak suara akak?
hikhik!

selamat menyambut ulangtahun kelahiran
atau secara tradisionalnya
selamat menyambut hari tua...
tapi still muda dr akak :)

semoga:
-panjang umur
-dimurahkan rezeki
-diberikan kesihatan yg amat baik
-berjaya di dunia dan akhirat
-menjadi anak yg solehah pada ibu bapamu...buat mereka bangga sama kamu...

akhir kata yg takkan berakhir..
senyum selalu tauuu

=)

fatin aimie at: June 12, 2009 at 6:50 PM said...

happy birthday aya!!
moga dredha Allah selalu~

aya harith at: June 12, 2009 at 8:43 PM said...

thanks kak nur
sy buat2 dengar je lee
huhu

thankx aimie
huhu~

NuR at: June 12, 2009 at 11:50 PM said...

hehe
pandai pun..buat2 dgr je..
kalo dgr pun sure tutup telinga.
hikhik!

yeay
komen terpanjang..

=)

aya harith at: June 13, 2009 at 12:01 AM said...

ahahhaaha..

bole la dpt award pengomen terpanjang

cyg kak nur..
uhuhuhu~

Dee at: June 13, 2009 at 12:04 AM said...

happy birthday...
huh, smpt lagi kot wish nie..
lom kol 12 lagi.. ehe...
:D

aya harith at: June 13, 2009 at 12:12 AM said...

ak aproove da kol 1210.
sape lmbt kene bg adiah
lalala~

aya harith at: June 13, 2009 at 12:12 AM said...

ak aproove da kol 1210.
sape lmbt kene bg adiah
lalala~