''AkU InI InSaN LeMaH, kErApKaLi MeMbUtuHkAn kErEDhAaNMu, mAnA MuNgKiN uNtUk kU BeRDiRi di AtAs MukA bUmI Ini, mElAiNkAn deNGaN RaHmAn dAn RaHiM Mu'' ~@y@

lagi tentang Aqielah...

Saya pulang lagi ke rumah setelah seminggu di Plaza Rah. Memangnya saya tak berhasrat untuk pulang dalam kadar yang kerap, tapi apakan daya, ada saja yang perlu di'setel'kan.

Tapi pulangnya saya kali ini disambut dengan kepelikan sikap sang Aqielah. pPelik yang macam mana?


Sang Hantu TV

Macam yang pernah saya cerita dulu, Aqielah seorang yang sangat rapat dengan tv. Tapi, kali ini dia mula menjauhi tv dan merapat kepada kak chik. Apa kaitan dengan kak chik?

Biar saya cerita dulu. Kebiasaan apabila saya pulang ke rumah, Aqielah akan setia di ruang tamu dengan channel kegemarannya, 611 - Astro Ceria. Tapi hari kelmarin, saya tak menemui manusia itu di ruang tamu. Mengikut sumber yang dipercayai [ummi], manusia itu lari ke atas setelah di suruh solat. Aish, benar-benar Aqielah~

Setelah diselidiki, saya faham kenapa Aqielah jadi macam tu. Gara-gara game barbie online rupanya. Kalau dulu semasa saya bercuti menunggu result SPM dia asyik menyendeng dengan saya semata-semata game barbienya, kini giliran kak cik pula yang jadi mangsa.

Haha, nasib la labu~


Photographer Cilik

Aqielah pantang nampak kamera. Dia boleh jadi dua-dua, model atau cameragirl. Kamera mana lagi yang jadi mangsa kalau bukan kamera merah brand BenQ itu. Bukan itu saja, saya punya fon camera turut jadi mangsa rakusan sang kenit itu.

Ketika saya membelek-belek gambar dalam telefon, saya jumpa beberapa gambar yang dia ambil sendiri. Saya tunjuk, anda judge, boleh?

Saya tak edit [ok, saya tipu, tapi saya cuma edit gambar tu jadi cerah], itu adalah hasil gambar yang Aqielah ambil sendiri. Sorry, 2 gambar sahaja kerana gambar lain adalah 'private' sengihnampakgigi




True Acting

Haha...
Sebelum tu, tengok gambar ini


Saya akan pergi dari rumah ini. Hari esok saya akan pergi betul-betul. Percayalah. Saya tidak tahu ke mana. Selamat tinggal Aqielah.

Yang pergi dari sini, Aqielah


Kertas ini di carik dari buku saya. Kemudian diletakkan atas meja di ruang tamu supaya dijumpai oleh ummi [kononnya~]

Mengikut cerita kak cik, selepas dia menulis surat tersebut, dia tersedu-sedan di tepi kerusi. Kes apa ya agak-agak?

Sebab kak chik mungkir janji. Kata si kak chik, dia akan buka game barbie selepas kerjanya siap.

Heh, agak hiperbola merajuk sang Aqielah kali ini.


Tapi apa yang bagus, saya baru tahu Aqielah dah boleh menulis surat. Bagus2...

Cuma rasanya saya kena ajar dia tanda baca dan reka ayat yang lebih puitis~

7 sebok mengomen:

ayin jemin a.k.a ain at: June 8, 2009 at 2:17 AM said...

nakal jg aqielah tu yer..

joegrimjow at: June 8, 2009 at 7:12 AM said...

bedebar je gambo tuu

aya harith at: June 8, 2009 at 10:31 AM said...

ye ain, nakal dan ngade..

huhu~

nway, nmpaknye ain ni teman baru, tp sy x jumpe link ain la..

pe yg bedebo ni, encik joe?
tu gmbo budak 6 thun jee...

NuR at: June 8, 2009 at 10:56 AM said...

tomey dia cenyum..
hikhik...
gamba mata tu agak menakutkan..

aya harith at: June 8, 2009 at 11:03 AM said...

aiyark..

tomey??

kak nur jgn ckp depan die taw..huhu

mate tu da merah, da nantok kot~

anis at: June 8, 2009 at 12:29 PM said...

comey je :)

aya harith at: June 8, 2009 at 1:59 PM said...

mcm kakak nya kan?kan?

huhu~