''AkU InI InSaN LeMaH, kErApKaLi MeMbUtuHkAn kErEDhAaNMu, mAnA MuNgKiN uNtUk kU BeRDiRi di AtAs MukA bUmI Ini, mElAiNkAn deNGaN RaHmAn dAn RaHiM Mu'' ~@y@

OK, DAH UPDATE~~~~




Dah 2 minggu rupanya


Alhamdulillah, masih tergerak hati untuk saya imarahkan semula blog yang usangnya mengalahkan pondok terbiar

hu3

Apa yang saya lakukan dalam 2 minggu??



2 Minggu Ini...


Setiap hari adalah rutin yang sama. Dah macam robot. Tiada yang unusual.

Pagi, bersiap ke kelas.
Tengah hari, makan dan kelas sambung semula
Petang, balik dari kelas
Malam, keluar makan
Tengah malam, tidur

Dan esoknya sama
Dan sama

Dan masih sama

Hingga saya tidak tertarik hati mahu bercerita tentang hal yang sama

Tapi, alhamdulillah, hari itu tiba juga.
Hari dimana saya sudah keluar dari kebiasaan...



2 Minggu VS 2 Hari...


Dah lama saya tak rasa yang macam ni

Jantung yang berdegup kencang
Otak yang ligat bermuhasabah
Badan yang berpeluh dingin
Remang-remang bulu roma

Macam-macam lagi rasa yang sukar digambar

Yang mana saya hanya dapat merasainya bila berada disana.
Berkumpul dengan insan-insan yang begitu concern dengan pendidikan hati.

Alhamdulillah



Ini Inputnya...


Perjalanan yang agak mencabar untuk kami yang sudah lama tak tercabar. Alhamdulillah, Allah masih beri peluang untuk kami. Terima kasih Kak Ila kerana sedarkan kami tentang prioriti. Terima kasih Shidot sebab sanggup berlepas tangan dan berlapang dada.

Tanpa semuanya, saya mungkin masih robot!!

Malam itu, pengisiannya biasa-biasa saja, tapi bagi saya, sudah cukup untuk ubat kembali hati yang dah lama terlena untuk sebulan lebih.

Rancang, plan things - Keyword utama untuk pengisian kali ini. Banyak kali juga Kak Ila tekan kan, if we fail to plan, then we plan to fail.

Sebagai student, mana lagi untuk korek-korek masa buat assignment, kelas, study untuk exam..
tambah lagi dengan aktiviti kolej yang kadang-kadang memaksa kita membuat pilihan.

Nak tak nak, kita kena merancang. Wajibul ghunnahsengihnampakgigi

Berkisar tentang isu semasa, saya akui saya banyak terlepas atau sekadar ambil tak endah dengan fenomena negara, apatah lagi global.

Usai perbincangan, sekali lagi kami diingatkan untuk sentiasa mencari dan menggali demi memastikan kesahihan maklumat. Orang kata, jangan main tangkap muat je...

Ada lagi yang penting, be a good observer and listener, walau kat mana pun kita..


Kami sambung lagi dengan pengisian, tentang 7 golongan yang dinaungi arasyNya pada hari akhirat kelak.

saya cek-cek, kot2 ada yang terkena..
tapi, hehehe~

********

7 Golongan Yang Akan Mendapat Lindungan Arasy Nya Pada Hari Akhirat
  1. Pemimpin [imam] yang adil
  2. Pemuda yang membesar dalam ibadah kepada Allah
  3. Pemuda yang hatinya sentiasa rindukan rumah Allah
  4. Dua orang pemuda yang cinta mencintai kerana Allah, bertemu dan berpisah kerana Allah
  5. Pemuda yang apabila mengingati Allah ketika bersendirian, menitis air matanya
  6. Seorang pemuda yang dirangsang oleh seorang perempuan berdarjat lagi cantik untuk berzina, lalu ia berkata: 'Tidak! Aku takutkan Allah [inni akhofullah]'
  7. Pemuda yang bersedekah dan tidak pula bermegah-megah
******

Rasanya entri kali ini tak berapa lengkap dan panjang. Maklumlah, lama tak menulis. Maaf atas segala ke'tak best'an anda yang membaca.. Adios


**saya pulang sendirian dari kl ke bangi dengan menaiki monorail, lrt dan komuter bersama-sama mata yang bengkak.. adoii

doakan mata saya sembuh
sedih

9 sebok mengomen:

cambesje at: August 9, 2009 at 5:24 PM said...

npe aya?? mata ko apasal??

n mner cda??

igt korang balik skali~~

aya harith at: August 9, 2009 at 5:29 PM said...

shidot blik ngan akk die ..
a ah, mte ku x sesuai di bangi..hu3

joegrimjow at: August 9, 2009 at 5:32 PM said...

lamenye baru updateee

wajibulghunnah tak seusai disitu
lalala~

joegrimjow at: August 9, 2009 at 5:33 PM said...

lamenye baru updateee

wajibulghunnah tak seusai disitu
lalala~

aya harith at: August 9, 2009 at 5:36 PM said...

hekhek..

lalala jugak~~

NuR at: August 9, 2009 at 8:51 PM said...

uiks...nape mata bengkak?

nanges ekkkk..
hikhik!

aya yg



















cumel!

aya harith at: August 9, 2009 at 9:14 PM said...

hihi..da bngkak mte x comey da la..hukhuk~

Bro_mie at: August 10, 2009 at 9:57 AM said...

alamak, x de satupun yang kene dlm 7 golongan tu....hik3...

wajibal ghunnah tak sesuai....idgham....sesuai! huhu

ak ar la, mana shidot? ceh macam kenal jek....thihihi...

aya harith at: August 10, 2009 at 4:14 PM said...

ish, cm blaja tajwid lak..hekhek

nape nk cr shidot???
em? em?