''AkU InI InSaN LeMaH, kErApKaLi MeMbUtuHkAn kErEDhAaNMu, mAnA MuNgKiN uNtUk kU BeRDiRi di AtAs MukA bUmI Ini, mElAiNkAn deNGaN RaHmAn dAn RaHiM Mu'' ~@y@

masih ada yang sayang~





err..tajuk tu sangat tragis ke??




" Saling memberi hadiahlah kalian, nescaya kalian akan saling mencintai."
HR. Al-Bukhari

" Penuhilah undangan orang yang mengundang, janganlah menolak hadiah..."
HR. Ahmad dan Al-Bukhari

ibn Hibbân menjelaskan;
" Dalam hadith ini, Nabi Muhammad Shallallahu `Alaihi Wasallam mengecam tindakan menolak hadiah dikalangan sesama muslim. Bila seseorang diberi sebuah hadiah, wajib baginya untuk menerimanya dan tidak menolaknya. Saya menganjurkan orang-orang untuk saling mengirim hadiah kepada sesama saudara. Sebab hadiah dapat melahirkan kecintaan dan menghilangkan rasa dendam."


Ini antara hadith-hadith yang sempat saya cari melalui encik google
Terima kasih banyak!
sengihnampakgigi


Oh ye, kenapa saya sangat rajin mencari, men'copy' dan meng'paste' hadith-hadith ini?

Kerana






Tadaaa~


Walaupun hari lahir saya dah lebih sebulan berlalu, tapi rupanya masih ada yang ingat dan ingin memberi sesuatu

Wa, sukenye saye~~~

Sehingga terharu
gigil


Hadiah ini dari jiran saya di UKM KL dulu, atau lebih tepat di KTSN dulu. Namenye?


Tu kat bawah tu..

Cik Mastura Rahmat

Kotak yang comel, buat saya terlalu sayang nak buka.
Siap ada riben biru lagi..
hu3...




Gambar atas ni macam terbalik sikit...
Ampun~

Apa isinya?


Penuh hati-hati saya buka, tak nak rosakkan kotak yang somel itu...

Dan di dalamnya terdapat lagi bungkusan warna putih


Oh, saspennye~

Dan saya buka lagi..

Dan...


Wa..suke2!!!
sengihnampakgigi

Boleh teka apa benda ni??

Ini lah kain sembahyang aka telekong


Huhhuhuhu~

Saya dah lama nak telekong baru.
Telekong yang sekarang pun cilok-cilok je dari rumah
Wa, tak sabar nak pakai...

Dan seterusnya, saya pakaikan dulu telekong ni pada model sampingan..
Siapa lagi kalau bukan...

Patrick!!

Oh, saya rasa mungkin gambar yang ditunjukkan nanti agak entah apa-apa,
maklumlah,
Patrick memang tak sesuai sebagai model telekong.

Anda pun tahu kenapa kan??

Err..ni la Patrick..
tengok betol2 ye...

Hehehe..

Patrick tak ada dagu, so, saya terpaksa pakaikan macam tu

Maaf ye Patty sayang~


************************************

Buat Mas Uya,
Terima kasih banyak333x...

Bukan untuk hadiah ni jek,
Tapi sbb bagi tumpang bilik ko


Tumpang katil ko
Tumpang meje stadi ko
Tumpang iron ko
Tumpang cemin ko
Minum air ko
Gune bantal, selimut, cadar, tilam, telekong, selipar ko
aku mintak sikit sabun ngan ubat gigi..hehe

And satu lagi,
aku tertinggal pencuci muke ngan berus gigi

Huwaa~


Aku sayang ko
cium

18 sebok mengomen:

~iceq~ at: July 18, 2009 at 11:12 PM said...

klaka la patrik..lin gelak jer tgk..agaga~

aya harith at: July 18, 2009 at 11:18 PM said...

hehe..sian kat ptrik jd mngse keadaan

huhu..

lin, glak slow2 sket~


hu3

Bro_mie at: July 18, 2009 at 11:25 PM said...

sejak bila patrick masuk islam? silap kain lak tu dia masuk! ekekkeke...

aya harith at: July 18, 2009 at 11:30 PM said...

sjak die member ngn saye la bro..
tiap2 mlm die yg bc doa taw..

hu3..

cambesje at: July 19, 2009 at 12:17 AM said...

wa~~ patrik jd pmpuan~~ ish3 kurang cye~~

nasevh at: July 19, 2009 at 12:38 AM said...

happy belated birthday~

aya harith at: July 19, 2009 at 12:55 AM said...

nape? x caye?
pstrick tu magician taw
jgn tak taw..hu3

o, mekasih nas..
uhuhuhu~

mastura at: July 19, 2009 at 8:58 PM said...

huhu..aya sori kotak tu ad prob skit.
hehe.brg yg ko tnggl tu nti ak bg.
minta ampun krn ketiadaan ak time ko dtg.huhu
da beli tiket blik =)

aya harith at: July 19, 2009 at 9:20 PM said...

huhu..
cntik jek ak tgok
mekacih ek..
ok, jum nnt ak de clas kat sn

jumpe nnt~

ticnube at: July 20, 2009 at 1:18 AM said...

orang slalu time besdayy aku tak ingat jerk...almaklum lah tak penting kann..sob sob..

aya harith at: July 20, 2009 at 1:19 AM said...

alahai, sdihnye dengo

bile besday ko?
meh ak nk wat remnder..

hu3

anaklaut at: July 20, 2009 at 1:41 AM said...

salam..

tq singgah anaklaut:))

selamt hari jadi buat anda..moga dimurahi rezeki, dan dirahmati allah swt selalu..amin

mastura at: July 20, 2009 at 2:11 AM said...

aya..aku sayang kamu jua.
aku pun terharu ko appreciate.
*blushing*
aku bc post ni bnyk kali.haha
em..ok.be care
jg diri baik2 kt bangi
anytime nk dtg kmps kl tdo blik aku
sblm k5 or plaza rah menjemput ak nti.huhu
n.........jgn leka =)fhm kn???

aya harith at: July 20, 2009 at 7:49 AM said...

mekasih anak laut. da lps sebulan da.
thnx wish..amin~

mas,
waa...ak terharu jugak
isk3x..

erm..ak phm
doakan ak ek
=)

NuR at: July 20, 2009 at 10:41 AM said...

huhuuhu
mcm sedey je tajuk entry nih...
aya....










akak pun syg banget sama aya
haha...
aya yg bucuk!


=D

aya harith at: July 20, 2009 at 10:52 AM said...

ye ke??

kalo gtu aya 10000000x gnde lg syg kat akk..


akak yg comot..

ehe~

farah najwa at: July 21, 2009 at 7:23 PM said...

aku plak yg sdh~ terharu..wawawawa..

aya harith at: July 21, 2009 at 7:49 PM said...

eh eh..
ak pon syg gilo kat ko la najwa..

jgn sedey aw..

hu3