''AkU InI InSaN LeMaH, kErApKaLi MeMbUtuHkAn kErEDhAaNMu, mAnA MuNgKiN uNtUk kU BeRDiRi di AtAs MukA bUmI Ini, mElAiNkAn deNGaN RaHmAn dAn RaHiM Mu'' ~@y@

gembira ke?

Ya, saya gembira semasa menulis entri ini. Kenapa?

Entah.

Ok, berbalik kepada tajuk di atas.

Saya baru sahaja usai membelek-belek 'Reader's Digest' keluaran Ogos 2005.

Ooh, dah basi agaknya sekalian artikel. Tapi saya masih suka untuk baca selalu =)

Dan saya ada terbaca satu ruangan. 'Know Yourself'

Saya pasti ramai yang sukakan kuiz 'sempoi' macam ni. Jadi, saya suggest anda baca dan jawab statement-statement berikut. Oh ya, jangan lupa sertakan pen dan kertas kalau anda ragu-ragu dengan kekuatan ingatan anda.

Artikel ini saya convert kepada malay.

bahasa jiwa bangsa~

@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@

Sejauh Mana Anda Rasa Gembira???



Saya boleh fokus sehingga saya lupa masa-masa yang berlalu
  • setuju : A
  • tak setuju : B
Saya ada banyak perkara yang, sekiranya diketahui orang lain, mereka akan kurang menyukai saya
  • setuju : B
  • tak setuju : A
Kalau ada orang tak suka saya, itu disebabkan oleh masalah mereka sendiri
  • setuju : A
  • tak setuju : B
Saya ada rahsia di masa silam yang saya simpan sendiri dan tak kan berkongsi dengan orang lain
  • setuju : B
  • tak setuju : A
Sekiranya saya ada masa yang lebih, saya akan mengulang semua yang telah saya lakukan dengan cara yang sama.
  • setuju : A
  • tak setuju : B
Ada banyak cara untuk saya 'improve as a person'
  • setuju : B
  • tak setuju : A
Ibubapa saya rasa mereka bertuah mempunya anak seperti saya
  • setuju : A
  • tak setuju : B
Hidup saya lebih baik pada masa dulu berbanding sekarang
  • setuju : B
  • tak setuju : A
Saya dilahirkan dengan bakat yang pelbagai yang mana kurang dimiliki oleh orang lain
  • setuju : A
  • tak setuju : B
Saya lebih banyak kecewa dengan diri sendiri berbanding dengan orang disekitar.
  • setuju : B
  • tak setuju : A
abes~

Result?

Anda kira berapa banyak 'A' yang anda perolehi, dan tinggalkan jawapan anda. Saya dengan berbesar hati akan reply jawapan anda untuk memberitahu tahap kegembiraan anda.

Deal?
Yeah...

****************

Oh ye, masih ingat saya mahu mencari cinta? Saya sudah mulakan kajian itu. Buku pertama adalah novel trilogi yang pertama, 'Syahadat Cinta'.Banyak rupanya pencabulan filem itu ke atas karya asal. Usai baca nanti, saya mungkin akan berkongsi apa yang 'kureng' itu, Insya Allah.

p/s : Minta tolong semua, bagaimana cara mengubat mata yang bengkak? Mata kiri saya masih tertutup walaupun sudah berjaga dari tidur TT

10 sebok mengomen:

norlina mohd rasid at: May 14, 2009 at 1:50 AM said...

aya..
tumbuk mata kanan..
supaya seimbang..hehehe

aya harith at: May 14, 2009 at 2:20 AM said...

ala~

nnt cm kure2 plak

kure2???

urm..

haha~

Dee at: May 14, 2009 at 5:47 AM said...

huh, aku dpt 4A... mcm mne tuu??
err.. ko tak gne eye more ker?

Bro_mie at: May 14, 2009 at 7:59 AM said...

baru nak cadang, norlina dah suruh! lepas tu pakai reben....huhuh

aya harith at: May 14, 2009 at 3:56 PM said...

encik dee
ni yg buku tu ckp: ur average score means u tend to dwell on times u have invoked the disaproval of others. u need to realise these negative messages may say more about those saying them than about. greater happiness will come from not depending on others' approval for ur self-worth

hehe, depends pade encik dee nak caye ke tak..

eyemore? da lame surender gune mende tu. tengok la nnti try tuang minyak panas ke...

bro mie, nape nak pakai reben plak? oh, nmpknye kamu seronok di ats kebengkakan mateku ini..

tapi kan, cm comel je.. i'll try
=P

joegrimjow at: May 15, 2009 at 7:50 AM said...

xtermampu lagi
after xam
cam bese

aya harith at: May 15, 2009 at 7:25 PM said...

yep, silekan =)

norlina mohd rasid at: May 15, 2009 at 10:03 PM said...

bro mie, pas pakai reben,letak makeup sket.. ei, comeinyer..hehehe

aya harith at: May 15, 2009 at 11:37 PM said...

itu dia komplot 'jahat' norlina dengan bro mie

-_-"

norlina mohd rasid at: May 17, 2009 at 4:15 AM said...

aiyok,ayaharith dah marah...
huhu...
jom maen badminton nk syg..
bg marah tu keluar bersam ploh2 tu..hihihi